Hellitä vähän

Valokuvauskurssilla inspiroitumassa

valokuvauskurssilla

Hellou! En viitsi edes aloittaa kiireestä valittamista, sillä tuntuu, etten mistään muuta ole puhunutkaan viime aikoina. Viimeiset pari viikkoa ovat olleet aika intensiivisiä töiden puolesta ja lisäksi vapaa-ajalle on osunut aikamoisia vastoinkäymisiä. Tiedän, että tällaisina viikkoina pitäisi karsia kaikki ylimääräinen, mutta oon siinä vieläkin toivottoman huono.

Kaiken kiireen keskellä viikonlopuksi varattu valokuvauskurssi herätti ristiriitaisia fiiliksiä. Oon halunnut oppia kameratekniikan kunnolla jo vuosia, mutta kärsivällisyyteni ei ole riittänyt omatoimiseen opiskeluun, minkä vuoksi olen jäänyt jumiin omiin rutiineihini. Olin superinnoissani löytäessäni tämän Helsingin Aikuisopiston kameratekniikkakurssin viime vuoden lopulla. Se vaan tuli nyt vähän huonoon saumaan, sillä tähän väliin olisin tarvinnut yhden viikonlopun ihan ilman ohjelmaa.

Kurssin sisältö osoittautui juuri sellaiseksi, mitä toivoinkin. Fokus on kamera tekniikassa, ei visuaalisessa sommittelussa tai sisällössä. Aukot, valotusajat ja ISO-luvut ovat toki vanhoja tuttuja, mutta osaan käyttää niitä lähinnä staattisissa kuvissa, joita blogiini kuvaan. Harvemmin tulee kuvattua liikkuvia kohteita ja hämäräkuvauksen oon skipannut kokonaan, koska olen ajatellut, etten osaa tai jaksa opetella.

Oon siis toistaiseksi oppinut paljon uutta ja inspiroitunut uusista ideoista ja tilanteista, joita kurssilla käsitellään! Enpä ole aikaisemmin kuvannut tippuvia vesipisaroita tai ohi ajavia autoja, saati miettinyt millaisilla asetuksilla se ylipäänsä onnistuu. Sain vielä Eveliinan kuvauskamuksi, niin voimme yhdessä ihmetellä uusia juttuja ja auttaa toisiamme. Olo on innostunut, kuten aina, kun pääsen tekemään jotain luovaa. Puhuttiin jo, että seuraava kurssi voisi olla maalaamista 😀

Tähän väliin hauska fakta: oikestaan en edes omista kameraa tällä hetkellä! Kuvasin blogieni alkuajat Olympuksen suositulla PEN-mikrojärkkärillä, kunnes jossain vaiheessa siirryin käyttämään Nikon (siis poikaystäväni, ei kameramerkin 😀 ) Canon EOS 600D -järkkäriä. Käytän sitä edelleen yhdessä kahden erikseen saamani ja hankkimani objektiivin kanssa. Olympuksen olen myynyt eteenpäin, kun sen käyttö jäi.

Olen haaveillut jo vuosia omasta “kunnon” kamerasta, mutta toistaiseksi en ole raaskinut laittaa kameraan niin paljoa rahaa. Haluan nimittäin täyskennoisen järjestelmäkameran kaikilla herkuilla enkä mitään kompromissia. Tämän kurssin oli tarkoitus toimia tunnusteluna sille, jaksanko oikeasti nähdä vaivaa kuvaustaitojeni kehittämiseen. Ei ole nimittäin mitään järkeä hankkia tonnien kamerakalustoa ja kuvata automaattiasetuksilla.

No, iskikö kamerakuume? Kieltämättä kyllä… Jään silti vielä miettimään, mikä kamera olisi tarpeisiini oikeasti paras. Nykyisellä kamerakalustolla saa uusien vinkkien avulla kikkailtua yllättävän paljon ja kuvat ovat tarpeeksi laadukkaita tänne blogiin (jota suurin osa kuitenkin lukee puhelimella). Sain kuitenkin vahvistusta sille, että jonkin luovan harrastuksen tarvitsen ihan vain oman itseilmaisun ja inspiroitumisen vuoksi. Aika näyttää onko se nimenomaan valokuvaus vai jokin muu – kaikkeen kiinnostavaan kun ei valitettavasti vain riitä aikaa.

Huikkaa ihmeessä, jos harrastat valokuvausta ja sulla olisi hyviä kameravinkkejä! Tai jos kurssista heräsi muita ajatuksia 🙂

Kiitos Eveliinalle kuvista, joissa itse näyn.

Teema
Ajatuksia
Keskustelu
Jaa tämä postaus

Saattaisit pitää myös näistä

2 Kommenttia

 • Erika

  Mulla on käytössä pokkarikamera. Olen miettinyt järkkärin hankkimista, mutta toisaalta mietin, kannattaako. Itseni tuntien en nimittäin jaksa pahemmin tutustua kameran ominaisuuksiin… 😀

  04/02/2019 15:20 Vastaa
  • Emmi

   Siinä tapauksessa pokkari varmasti riittää tarpeisiisi 🙂 Järkkäristä ei nimittäin omasta mielestäni niin hirveästi hyödy, jos ei ole yhtään kiinnostunut kameratekniikasta. Ja nykyään puhelimellakin saa jo niin hyviä kuvia, että itsekin välillä mietin kameran tarpeellisuutta. Joku siinä silti kiehtoo – ehkä se on mun insinööriluonne, joka syttyy näistä säädöistä ja niiden vaikutuksista kuviin 😀

   10/02/2019 19:51 Vastaa

  Jätä vastaus

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.