Hellitä vähän

Suorita vähemmän, voi paremmin

suorita vähemmän voi paremmin

Tervetuloa hellittämään vähän!

Osa on ehkä löytänyt tänne edellisen blogini kautta, osa mahdollisesti jotain muuta reittiä – aloitetaan siis pikaisella esittelyllä. Tällä kertaa ajattelin esitellä itseni “28-vuotias helsinkiläinen konsultti” sijaan tavalla, jolla en ole koskaan kenellekään oikeasti esiintynyt:

Hei, olen Emmi. Olen perfektionisti, enkä todellakaan hyvällä tavalla. Vaadin itseltäni liikoja, asetan riman todella korkealle ja pohdin koko ajan, miten voisin olla vieläkin parempi. Jos en saavuta (mahdottomia) tavoitteitani, koen itseni epäonnistuneeksi, huonoksi ja arvottomaksi. Jos en ole koko ajan suorittamassa jotain, tunnen itseni laiskaksi, häpeälliseksi ja syylliseksi. Olen jatkuvasti epävarma omista kyvyistäni ja vertailen itseäni herkästi muihin.

suorita vähemmän voi paremmin

Ainakin omissa kaveripiireissäni käymien keskustelujen pohjalta erityisesti meitä nuoria naisia (miksei miehiäkin) vaivaa krooninen pärjäämisen tarveAlle 30-vuotiaana pitäisi olla jo nousukiidossa urallaan, omistaa asunto Helsingin keskustasta, olla täydellinen parisuhde, laajat sosiaaliset verkostot ja ehkä jo lapsiakin. Pitäisi treenata kuin huippu-urheilija, näyttää Instagram-julkkikselta, pukeutua tyylikkäästi ja sisustaa kauniisti. Lisäksi pitäisi vielä harkita jokaisessa valinnassaan myös eettiset, ekologiset ja vastuulliset aspektit – oli kyse sitten ruokavaliosta, matkustamisesta tai kosmetiikasta.

Vähempikin hengästyttää.

Tosi asiassa kukaan ei meiltä näitä asioita vaadi, vaan me vaadimme niitä itse itseltämme. Olemme niin vaativia, että mikään ei tunnu enää riittävän, vaan koko ajan voisi olla vielä pikkuisen parempi. Suoritamme ja vertailemme itseämme muihin – vain huomataksemme, että joku aina pikkuisen kauniimpi, älykkäämpi, menestyneempi tai tyylikkäämpi. Emme keskity siihen, mitä meillä jo on, vaan siihen, mitä meillä pitäisi olla.

suorita vähemmän voi paremmin

Luojan kiitos, olen tiedostanut ongelmani ja muokannut ajatusmaailmaani viime vuosina hieman armollisempaan suuntaan. Onneksi olen aina ollut innokas oppimaan uutta, enkä ole näin aikuisiälläkään kadonnut uteliaisuuttani ympäröivää maailmaa kohtaan. Päin vastoin, nyt nautin siitä, että voin opiskella juuri itseäni kiinnostava asioita ja kehittää itseäni omaan tahtiini. Niinpä olen ahminut tietoa ja löytänyt itselleni sopivia keinoja kehittää omia ajatuslukkojani lempeämpään suuntaan. Matkalla tuli sellainen fiilis, että voisin jakaa oivalluksiani jossain, ja niistä voisi jopa joku muukin hyötyä.

Siitä syntyi ajatus tästä blogista.

suorita vähemmän voi paremmin

En halua rajata blogin aihepiiriä liian tiukasti, vaan jättää tilaa kasvaa siihen suuntaan, mikä tuntuu hyvältä ja mikä teitä lukijoita kiinnostaa. Missioni on kuitenkin saada ihmiset voimaan paremmin suorittamalla vähemmän. Haluan tarjota paikan, missä voi hengähtää ilman jatkuvaa riittämättömyyden tunnetta. Toiveenani on luoda tästä yhteisö, jossa jokainen voi hellittää vähän.

Teemat vaihtelevat mielen ajatusmalleista kehon hyvinvointiin sekä työhön ja arkeen. Takataskussa on kasa ideoita käytännön työkaluista pohdiskelevimpiin teksteihin, mutta kerro toki, mistä sä haluisit lukea!

suorita vähemmän voi paremmin

Yhden asian haluan vielä tehdä selväksi. Hellittäminen ei ole tyytymistä. Hellittäminen on sitä, että tehdään asioita fiksummin eikä enemmän. Ollaan parhaita niissä asioissa, joilla on oikeasti merkitystä ja riittävän hyviä niissä, mistä on varaa karsia. Huono perfektionismi nimittäin ilmenee usein voimavarojen väärinkäyttönä – energiaa suunnataan tarkoituksettomiin asioihin, eikä nähdä mikä on kokonaisuuden kannalta arvokkainta. Tässä on aihe, joka ei esittelytekstiin mahdu, joten palaan siihen varmasti vielä!

suorita vähemmän voi paremmin

Toiveeni on herättää teissä ajatuksia, mutta vielä parempaa olisi, jos tästä saataisiin oikeasti vuorovaikutteinen paikka, jossa voi jakaa ajatuksiaan sekä haastaakin hyvällä tavalla. Olen itsekin vasta matkalla kohti armollisempaa ajatusmaailmaa ja olisi mahtavaa jakaa sun kanssa 🙂

Teema
Ajatuksia
Keskustelu
Jaa tämä postaus

Saattaisit pitää myös näistä

6 Kommenttia

 • K

  Kiva, että olet palannut! <3 ja tää uudistus vaikuttaa lupaavalta. Nämäkin asiat on niitä mitä olen itsekin mietiskellyt vaikken itselle kovin ankara olekkaan. Asetan pieniä tavoitteita joissa onnistun ja olen tyytyväinen itseeni. 😉 Se muuten toimii!

  03/04/2018 19:00 Vastaa
  • Emmi

   Hihi, kiva olla back <3 Sun asenne vaikuttaa just hyvältä! Tohon yritän itsekin pyrkiä ja suunta on jo selkeästi parempaan päin 🙂

   04/04/2018 20:56 Vastaa
 • Emma

  Asiaa! 😍

  03/04/2018 19:35 Vastaa
 • Linn

  Kiitos.

  Olen viime kuukausina karsinut rankalla kädellä kiiltokuvamaisia blogeja, koska en löydä niihin enää mitään samaistumispintaa. Kulutushysteria ahdistaa ja monet blogit ovat persoonattomia, toistensa kopioita. Noorien lopetettua bloginsa omalla lukulistallani on ollut suuri aukko. Tämä uusi blogisi (luin aktiivisesti myös vanhaa) osuu ja uppoaa todella, vihdoin jotain erilaista. Kaiken lisäksi kirjoitat hyvin. Jään kiinnostuneena seuraamaan!

  Postaustoiveena olisi kiinnostavaa kuulla ajatuksiasi kuluttamisesta ja vastuullisuudesta.

  03/04/2018 19:47 Vastaa
  • Emmi

   Kiitos sulle, tää viesti merkitsi mulle tosi paljon.

   Ajatuksesi ovat suoraan kuin omistani, samat asiat ahdistaa ja ahdisti myös omassa blogissa. Meni vaan hetki ennen kuin tajusin mistä on kyse 🙂 Ja kaipaan myös Nooria, hitsi kun menivät lopettamaan!

   Kuluttaminen ja vastuullisuus on isoja aiheita, mutta varmasti tartun myös niihin tulevaisuudessa!

   04/04/2018 21:03 Vastaa

  Jätä vastaus

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.