Hellitä vähän

Ruuhkainen Rooma

Viimeinen matkapostaus ulos, ja sitten siirryn jo itsekin mielelläni muihin aiheisiin 🙂 Viimeisenä sukelletaan Roomaan, missä vierailin nyt vasta ensimmäistä kertaa. Silti odotin reissultamme ehdottomasti eniten Toscanaa, ja siihen myös eniten ihastuin. Meidän Italian loman edelliset osat voit lukea Matkustus-tunnisteen alta.

Roomaan matkustaessa kannattaa varautua siihen, ettei millään ehdi nähdä kaikkea. Kaupungissa nimittäin riittäisi tutkittavaa viikoiksi, ja meidän kahden ja puolen päivän pikapyörähdyksellä sai vain pienen pintaraapaisun. En halunnut stressata asiasta, vaan nauttia siitä, mistä ehditään.

Ensinnäkin meidän Airbnb-kämppä oli aivan huikea, “salainen piilopaikka” Colosseumin vieressä, muurien suojaamaan puutarhan keskellä. Rakennus itsessään ei ollut kummoinen, mutta sijainti ja sisustus olivat viimeisen päälle. Majapaikasta sai jopa lainaksi kannettavan netin ja superystävällinen majoittaja auttoi kaikessa tarvittavassa.

Koska olin Roomassa ensimmäistä kertaa, halusin tietysti nähdä ikonisen Colosseumin. Tiesin, että liput pitäisi varata etukäteen, jos haluaa välttyä jonoilta, mutten muistanut ostaa niitä tarpeeksi ajoissa. Saimme kuitenkin liput melko vaivattomasti paikan päältä, sillä olimme liikkeellä tarpeeksi myöhään (klo 17 jälkeen muistaakseni). Colosseumin lippu käy myös viereiseen Forum Romanumiin, mutta sinne emme enää samana iltana ehtineet. Lopulta mokasimme lippujen kanssa, sillä kuvittelimme niiden olevan voimassa 24h kahden peräkkäisen päivän sijaan. Vinkkinä siis, muista käydä molemmissa peräkkäisinä päivinä!

Colosseum oli tietysti mahtava ja vaikuttava, mutta myös aikamoinen turistirysä. Vaikka oli vasta toukokuu, koko Colosseumin edusta kuhisi turisteja, kaupustelijoita ja kaikenlaisia “lipunmyyjiä”. Tämä ahdisti itseäni aika paljon Roomassa, etenkin kaikki yli-innokkaat kaupustelijat, jotka melkein nappasivat kädestä kiinni ohi kulkiessa. Sama toistui valitettavasti kaikilla suosituimmilla turistikohteilla.

Seuraavana aamuna suuntasimme kohti Vatikaania ja sen museota, jonne olin yhtälailla myöhässä lippujen kanssa. Jonotimme muistaakseni sisään yli tunnin, mikä oli vielä kohtuullinen aika. Museo on oikeastaan kokoelma useita eri museoita ja tuntuu, että se vain jatkuu ja jatkuu. Museossa on vaikka mitä aarteita, mutta itse nautin myös sen upeista tiloista ja aurinkoisesta sisäpihasta.

Museon jälkeen emme jaksaneet enää jonottaa Pietarinkirkkoon, vaan tyydyimme ihastelemaan Pietarinaukiota ja kirkkoa ulkoapäin. Tässä vaiheessa kelit vihdoin suosivat, joten halusin nauttia myös niistä 🙂

Vatikaanista kävelimme kohti majapaikkaamme ja matkalla poikkesimme ihastelemaan nähtävyyksiä sekä suloisia pikkukatuja. Mieleen jäi erityisesti tankkaustauko Pantheonilla sekä Instagramista varmasti tuttu suihkulähde Fontana di Trevi.

Viimeisen päivämme olisimme halunneet aloittaa Forum Romanumista, mutta lippumokan takia olisimme joutuneet jonottamaan sinne taas reippaasti. Niinpä päätimme ottaa jalat alle ja kävellä Trastevereen, jossa oli ihanan rauhallista verrattuna joen toisella puolella sijaitsevaan keskustaan. Olen kuullut monen hehkuttavan Trasteverea, ja olihan se ihan sympaattinen, mutta hävisi silti viehättävyydessä Toscanan pikkukylille!

Trasteveresta kävelimme takaisin kaupunkiin ja bongasin sattumalta Musei Capitolinilta hyvät näkymät Forum Romanumiin. Voin siis melkein sanoa nähneeni senkin 😉 Loppupäivästä kävin vielä majapaikan viereisessä kirkossa katsomassa paikallisen ylpeyden, Michelangelon Mooseksen. Sitten olikin aika sanoa heipat Roomalle ja koko Italialle.

Ruokapaikoista en juuri maininnut ja siihen on syynsä 😀 Emme nimittäin saaneet kovin hyvää ruokaa saati palvelua Roomassa, minkä kuvittelin olevan italialaisen ruuan pääkaupunki! Noudatimme vielä majoittajamme jättämiä vinkkejä läheisistä ravintoloista, mutta jotenkin ei vaan natsannut. Parhaan ruuan söin monien suosittelemassa Tonnarellossa Trasteveressä. Tosin ilmapiiri sielläkin oli aika “pikaruokamainen” ja kiireinen, joka vaikutti kokonaiskokemukseen.

Kokonaisuudessaan Roomasta jäi lämpimiä muistoja lähinnä hyvien kelien ja ihanan majapaikan vuoksi. Rehellisesti sanottuna suosituimmat turistikohteet lähinnä ahdistivat väenpaljouden vuoksi ja ruokakin oli vähän blaah. Toki olen silti onnellinen, että tässä historiallisesti upeassa kohteessa tuli käytyä ja varmasti lomaan saisi ihan oman tunnelmansa, jos seuraavalla kerralla skippaisi kaikki turistiloukut! Ehkä siis näemme vielä Rooma 🙂

Teema
Matkustus
Keskustelu
Jaa tämä postaus

Saattaisit pitää myös näistä

4 Kommenttia

 • Kata

  Rooma on Rooma, mitä palveluun tulee! Välillä siis saa hyvinkin tylyä palvelua, jonka luulen johtuvan tietystä kyllästymisestä turisteja kohtaan. Ite oon ollut vaihdossa Roomassa ja kun paikalliset tottu naamaan, niin johan palvelu parani! Kuuluu myös vähän tapoihin “vaatia” palvelua. Kielitaito auttaa myös kummasti! Mun mielestä Roomasta saa tosi hyvää ruokaa, mutta paikat pitää osata valita eli välttää tietyt turistirysäalueet (vaikka aina ei tosiaan tarvi mennä kuin sata metriä sivuun ja ruoka on superia).
  Vinkiksi, että Forum Romanumille on myös toinen sisäänkäynti enemmän siellä Circus Maximuksen suunnalla eikä siellä tarvi jonottaa ikinä!

  30/09/2019 21:22 Vastaa
  • Emmi

   Ymmärrän hyvin tuon kyllästymisen, kyllähän siellä turisteja riittää! Mutta toisaalta siitähän he elantonsa saavat… Uskon, että hyvää ruokaa kyllä saa, kunhan löytää oikeat paikat. Sen takia olin vähän pettynyt “paikallisen suosituksiin”, mutta ehkä niissäkin tökki vain meidän turistinaamat 😀

   Ja kiitos vinkistä! Tuo sisäänkäynti me taidettiin missata, kun ärsytti niin tuo lippusäätö 😀

   13/10/2019 19:18 Vastaa
 • Eveliinalivin

  Kiva postaus ja ah, ihania kuvia jälleen <3 Olen samaa mieltä Roomasta- liikaa turistihälinää ja pahaa ruokaa (Toscana on Italian ruoka-aitta <3) – mutta silti siitäkin samaa mieltä, että lämpimiä muistoja jäi. Italia on aina ihana 🙂

  30/09/2019 21:32 Vastaa
  • Emmi

   Kiitos ihana! Ja en voisi olla enempää samaa mieltä 🙂 <3

   13/10/2019 19:19 Vastaa

  Jätä vastaus

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.