Hellitä vähän

Ruokailutila

ruokailutila

Ruokailutila jäi kokonaan esittelemättä viime kerran kotikoosteessa, sillä meidän ruokapöytä ei ollut vielä saapunut. Nyt on saatu pöytä paikoilleen ja tilan sisustaminen voi alkaa! Jälleen yksi kotiprojekti siis käynnissä, eikä loppua näy 😀

Ruokailutila on itse asiassa ollut toinen makuuhuone ennen kuin täältä on kaadettu seiniä nurin. Tila on siten suhteellisen tilava ja sijaitsee luontevasti keittiö ja olohuoneen välissä. Pöydän paikka oli heti itsestäänselvä, vaikka se mahtuisi kyllä muuallekin. Tähän menee valaisin kätevästi ja ympärille jää hyvin tilaa.

ruokailutila

ruokailutila

Lankkupöytää etsittiin pitkään ja hartaasti. Meinattiin jo teetättää puusepällä, kunnes törmättiin tähän saarnipuiseen Vepsäläisessä. Niko ihastui pöytään ja itsekin pidin siitä kovasti, vaikka aluksi halusin tänne jotain tummempaa. Olen vieläkin vähän kahden vaiheilla värin suhteen – valkolakattu saarni on superkaunis, mutta tummempi tai lämpimämpi sävy voisi tuoda tänne vähän kaivattua kontrastia. Vaalea puu on lisäksi superherkkä, joten joudutaan suojelemaan sitä tableteilla ja pöytäliinoilla.

Pöydän kokoon olen supertyytyväinen, vaikka aluksi 220 cm pitkä pöytä tuntui tosi isolta. Tässä tilassa pienempi pöytä olisi näyttänyt vähän hölmöltä tai vaatisi muuta huonekalua seuraksi. Pöytä on siis mitoitettu kuudelle, mutta meillä on nyt toistaiseksi vain neljä tuolia. Ne riittävän arjessa hyvin ja jos saadaan enemmän vieraita, meikki- ja työpöydistä voi lainata tähän tuolit. Ehkä jossain vaiheessa raaskin satsata lisätuoleihin 🙂

ruokailutila

Tuolit ovatkin sitten ihan oma tarinansa. Mulla oli visio mustista puutuoleista, mutten löytänyt mistään sopivia. Pinnatuolit eivät oikein iskeneet ja wieniläistuolit tuntuivat hyppivän silmille joka puolella. Kaikki omaa silmääni miellyttävät yksilöt olivat usean sadan euron design-tuoleja, mihin en nyt raaskinut satsata. Lopulta löysin nämä puutuolit Torista ja hintaa oli yhteensä huimat 20 euroa. Tuolit olivat huonossa kunnossa, mutta päätin ottaa riskin ja kunnostaa ne.

Tähän väliin pitää todeta, etten todellakaan ole mikään DIY-ihminen ja yleensä ostan mieluummin kuin väsään itse. Halusin kuitenkin tänne kotiin jotain vanhaa, jotta kaikki ei olisi niin uutta ja kiiltävää. Tuolien peseminen, hiominen ja maalaaminen vei useita tunteja, enkä tiedä lähtisinkö siihen enää uudestaan. Olen kuitenkin supertyytyväinen lopputulokseen 🙂 Ainoa, mikä vielä mietityttää, on tuolien keinonahkainen verhoilu. Konjakki värinä on mielestäni kiva just nyt, mutta istuintyynyt tuoksuvat vähän vanhoilta, jos niitä läheltä haistelee. Aion siis jossain vaiheessa vielä verhoilla istuintyynyt ja kangasehdotuksia voi heitellä!

ruokailutila

ruokailutila

Ruokailutilan valaisin oli alelöytö Jotexista. Pohdin Instassa messinkisen ja mustan välillä päätyen lopulta mustaan. Myös tabletit ovat Jotexilta, mutta ostin niiden lisäksi tämän Hemtexin pintakäsitellyn pöytäliinan suojaamaan pöytää esimerkiksi illanistujaisissa.

Saatoin myös hieman seota Plantagenissa ja nyt meillä on kasveja vähän joka lähtöön 😀 Niitä viimeksi kaipailinkin, sillä kasveilla saa tuotua kodikkuutta ja luonnonläheisyyttä tälle mustavalkoiseen kotiimme. Älkää kysykö multa lajeja tai hoito-ohjeita, sillä niitä en tiedä, haha. Yritin valita kasveja, jotka eivät vaadi valtavasti valoa tai kastelua ja ainakin toistaiseksi kaikki vaikuttavat viihtyvän hyvin (keittiön rosmariinia lukuunottamatta, mutta yrtit ovatkin ihan oma taiteenlajinsa). Isompi betoniruukku on Plantagenista ja pienempi ikkunalaudalla Granitista.

ruokailutila

ruokailutila

Pöydän alla oli aluksi matto, mutta se muutti makkariin, kun tabletit saapuivat. Matto oli kuviollinen, joten oli vähän liikaa kaikkea omaan makuun ja lisäksi matto oli pikkuisen turhan pieni. Jokin yksivärinen jättimatto tuohon voisi mennä vai mitä mieltä ootte? Matot on edelleen mun kipukohta, joten apua kaivataan!

Pöydän takana olevalle seinälle pitäisi vielä keksiä jotain ja haaveilen tauluseinästä itse otetuilla kuvilla. Se vaatisi sen verran vaivaa, että tuskin tulee hetkeen tapahtumaan ja peili paikkaa nyt seinän tyhjyyttä. Seuraava projekti on myös ruokailutilan vieressä oleva iso päätyikkuna ja sen edusta, joka on tällä hetkellä vain tyhjää tilaa… Jonkinlaista lukunurkkausta siihen haaveilen tuon jalkalampun ympärille, mutta se onkin sitten toinen tarina se.

ruokailutila

Koti on tällä hetkellä niin iso aihe elämässäni, että nostin sen kokonaan omaksi teemakseen myös täällä blogissa. Kaikki kotipostaukset löytyvät nyt siis myös ylävalikon kautta! Ja muistutuksena vielä, että Insta-jutut löytyvät jatkossa @emmite-tililtä. Päivitin tänään linkkejä myös tänne blogiin, mutta jos huomaat jossain vielä viittauksen väärälle tilille, niin kerro ihmeessä 🙂

Teema
Koti
Keskustelu
Jaa tämä postaus

Saattaisit pitää myös näistä

2 Kommenttia

 • MD

  Ihanan tilava ja muutenkin ihana ruokailutila teillä! Munkin mielestäni yksivärinen iso matto voisi olla kiva ruokailutilaan – jotenkin rajaisi ruokailutilaa omaksi kokonaisuudekseen (silti oikeasti rajaamatta avointa tilaa) ja samalla korostaisi tilaa ja pöytää varmasti kivasti.

  Kiva lukea näitä koti- ja sisustuspostauksia, kiitos! 🙂

  23/10/2018 00:25 Vastaa
  • Emmi

   Kiitos kommentista ja vinkistä! Oon ihan samaa mieltä, että yksivärinen matto toimisi, mutta sen pitäisi olla tarpeeksi iso ja sellaista materiaalia, ettei ime kaikkea murua yms. Myös väri vielä mietinnässä 😀 Mutta eipä tässä kiire ole!

   Ja kiva kuulla, että myös kotijutut ovat mieleisiä, sillä niitä mielelläni jaan 🙂 Kiva kuulla myös muiden mielipiteitä ja näkemyksiä siitä, mikä mihinkin sopisi!

   28/10/2018 20:10 Vastaa

  Jätä vastaus

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.