Hellitä vähän

Lomaterkut

vilna

Avasin tänään tietokoneen toista kertaa lomani aikana. Kun kolme viikkoa sitten jäin lomalle, päätin, että kone pysyy kiinni mahdollisimman paljon, ja se päätös on pitänyt. Nyt teki kuitenkin mieli tulla huikkaamaan blogiin muutama sana lomafiiliksistä. Lomailen vielä tämän viikon, mutta jotenkin tämä viikko tuntuu jo arkeen laskeutumiselta. Ja hyvä niin – kerrankin sen voi tehdä pehmeästi, jotta ensimmäinen työviikko ei tunnu sitten ihan maailmanlopulta 🙂

Postauksen kuvat ovat Vilnasta, joka oli kesälomani extempore-ulkomaanmatka. Ajattelin ensin, etten lähde ulkomaille Italia-reissun jälkeen, mutta kun siskoni tarjosi mahdollisuutta lähteä mukaan hänen työmatkalleen, en kauaa harkinnut. Lyhyet lennot, ilmainen majoitus, omaa aikaa ja mieleistä matkaseuraa – olin myyty!

Olin käynyt Vilnassa Baltian matkallamme 15-vuotiaana, mutta mielikuvia ei juuri ollut. Kaupunki on yhdistelmä kaunista vanhaa kaupunkia ja rosoisempia esikaupunkialueita, mikä tekee siitä mielenkiintoisen ja omalla tavallaan viehättävän. Neljä päivää oli sopiva aika tutustua kaupunkiin ja jäi vielä sopivasti aikaa lueskella kirjaa puistonpenkeillä tai tehdä hölkkälenkkejä kaupungin puistoihin. Taisin muutamat Frendit-jaksotkin katsoa hotellilla kelin ollessa aika epävakainen 🙂 En oo juuri matkustanut yksin, joten mulle päivien viettäminen yksin vieraassa kaupungissa oli jo kiva elämys itsessään. Vilnasta löytyy lisää mun Instagramin (emmite) kohokohdista ja kysele toki, jos kaipaat vinkkejä kaupunkiin!

Vilnan lisäksi oon ehtinyt tehdä kolmessa viikossa kaikenlaista, vaikka oon yrittänyt ottaa niin chillisti kuin vain voi. Parasta onkin, että harvat jutuista oli etukäteen suunniteltu, sillä halusin lomalle nimenomaan tyhjän kalenterin ja mahdollisuuden tehdä juuri sitä, mitä tekee mieli. Tein pienen listan lähinnä itselleni muistoksi siitä mitä kaikkea sitä sitten tulikaan koettua:

 • aloitin loman perinteisesti Ruissista – tänä vuonna mummopaketilla, eli pe+su-lipuilla (jotta lauantain välipäivänä voi koomata rauhassa)
 • kävin moikkaamassa isovanhempiani sekä Turussa että Hämeenkoskella. Olen niin kiitollinen, että mulla on vielä kaikki neljä isovanhempaa elossa ja voivat hyvin!
 • ostin joogakortin Rootsiin ja oon käynyt testaamassa eri joogatunteja – myös Leblonin aurinkoisella terassilla
 • haahuilin yksin Helsingissä ja kävin fiilistelemässä vanhoja kotikulmia Punavuoressa
 • vietin aikaa kotikotona Nokialla kummipoikani kanssa ja käytiin mm. kotieläinpuistossa
 • kävin moikkaamassa myös kummityttöäni ja katsastamassa heidän uuden upean kotinsa!
 • kävin äitin kanssa kesäteatterissa ja shoppailemassa työvaatteita Nanson outletissa
 • päädyin Ed Sheeranin keikalle päivän varoitusajalla. Olihan se nyt ihana!
 • kävin Nikon kanssa katsomassa uuden Leijonakuninkaan ja vuodatin pari kyynelettä (kuulemma alkuperäisessä itkin pienenä ihan kunnolla)
 • tartuin golf-mailaan ensimmäistä kertaa sitten lumikinosten
 • sain polkupyörään uuden eturenkaan varastetun tilalle ja fiilistelin pyöräilyä niin paljon, että pohdin vakavasti ensimmäisen oman pyörän ostamista
 • valvoin melkein aamukuuteen bailaten latotansseissa kavereiden kolmekymppisissä
 • luin yhden koskettavimmista kirjoista pitkään aikaan, Love Warriorin. Kuuntelin myös kirjoja, viimeisimpänä Nokian tarinan Risto Siilasmaan näkökulmasta
 • kävin vihdoin Hietsussa biitsillä viidennen Helsinki-vuoden jälkeen
 • hemmottelin itseäni hieronnalla, joka osoittautuikin aika tuskalliseksi hartiajumien murjomiseksi (mutta teki niin hyvää!)
 • katsoin Nikon kanssa Stranger Thingsin kolmannen kauden enkä oikein tiedä mitä mieltä olin siitä – ehkä vähän itseään toistava juoni jo?
 • sain vihdoin lenkkeilyn mieluisaksi harrastukseksi jota tykkään tehdä 1-2 kertaa viikossa. Tämä on ihan uutta mulle, sillä oon vihannut juoksemista about koko elämäni
 • oon viettänyt päiviä ihan vain kotona akkuja ladaten, elämää pohdiskellen ja omista rutiineista nauttien

Aikamoinen lista ja vielä on lomaa jäljellä! Ei ihme, että on jo sellainen kaiken saanut fiilis tämän kesän osalta, vaikka paljon kivaa on vielä tiedossa 🙂 Ja vaikka lista on pitkä, tästä kesästä on puuttunut kaikki väkisin suorittaminen, mikä on ihan tosi jees. En oo jaksanut ottaa paineita edes hienoista hellekeleistä, vaan jäänyt sohvalle makoilemaan, jos on tuntunut siltä. Tätä rentoutta kun saisi tuotua arkeenkin!

Keskustelu
Jaa tämä postaus

Saattaisit pitää myös näistä

2 Kommenttia

 • Eveliina Muuri

  Kuulostaa ihanalta lomalta! Itse vaihdoin työpaikkaa juuri keväällä, niin en pääse pitämään lomaa, mutta yritän kovasti ottaa kaiken irti kauniista Suomen kesästä. Palautuminen kunniaan!

  30/07/2019 06:31 Vastaa
  • Emmi

   Sitä se onkin 🙂 Ai hitsi, työpaikan vaihtaminen sotkee usein lomakuvioita! Onneksi kesästä pääsee nauttimaan muutenkin ja töissäkin on usein kesällä vähän rennompaa 🙂

   31/07/2019 20:48 Vastaa

  Jätä vastaus

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.