Hellitä vähän

Lomakuulumisia ja läsnäoloa

lomakuulumisia

Heippa pitkästä aikaa! Olen ollut nyt viikon lomalla ja käyttänyt tämän viikon oikeastaan vain ja ainoastaan rauhoittumiseen ja rentoutumiseen. Ennen lomaani stressikäyrä huiteli jo taivaissa, sillä sen lisäksi, että aloitin uuden projektin vielä viikkoa ennen lomaa, tapahtui myös iloisia (mutta stressaavia) asioita asuntorintamalla. Vielä on muutama asia selviteltävänä, mutta sen jälkeen voin toivottavasti kirjoitella tännekin kotiasioista enemmän.

Päätin jo etukäteen, etten ota mitään paineita neljän viikon kesälomani suhteen, kuten täällä kirjoittelin. Lomani alkoi perinteisesti Ruisrockista, mikä on aina mahtava, mutta samalla aika kuluttava aloitus lomalle. Sen jälkeen meni muutama päivä ennen kuin pääsin kunnolla lomamoodiin, eli totuin siihen, ettei mun tarvitse tehdä oikeasti yhtään mitään. Onneksi ympäristö tarjosi sille hyvät puitteet, sillä karkasin heti mökille perheeni pariin (ja poistin puhelimesta kaikki töihin liittyvät sovellukset notifikaatioineen). Eilen siirryin tuolta mökiltä poikaystäväni mökille ja rentoilu jatkuu.

lomakuulumisia

lomakuulumisia

Täytyy kyllä kiittää tuuriani sään suhteen, sillä voiko parempia kelejä ihminen lomalleen toivoa? Tällä hetkellä fiilistelen loman ensimmäistä sadekuuroa, mutta muuten on paistanut joka päivä ja oon päässyt nauttimaan Suomen kesästä ihan täysiä. Pilvetön taivas, auringon lämpö iholla, viilentäviä pulahduksia, souturetket tyynessä joessa, toinen toistaan upeammat auringonlaskut… Näissä hetkissä on helppo olla onnellinen 🙂

Yhtä asiaa tulee lomalla pohdittua paljon, nimittäin läsnäolon taitoa. Tunnistat varmaan sen tunteen, että koko vuoden odotat lomaa ja sitten kun se on käsillä, niin ajatus on jo jossain muualla? Kuinka vaikeaa se välillä onkin vain pysähtyä ja nauttia hetkestä? Ihmisen mieli on niin herkästi kiinni joko tulevassa tai menneessä – itselläni usein tulevaisuudessa, kuten nyt esimerkiksi uudessa kodissa. Mutta jos elämme aina tulevaisuudessa, voimmeko koskaan olla tyytyväisiä nykyhetkeen? Aina vaan pitäisi olla jotain enemmän, jotain paremmin.

lomakuulumisia

Loma on hyvä hetki harjoittaa läsnäoloa, mihin olen onneksi kiinnittänyt huomiota viime vuosina. Kunhan ei vedä tätäkään asiaa yli ja rupea suorittamaan läsnäoloa – välillä, kun tuntuu, että sisäinen itsekriitikkoni meinaa ylisuorittaa tässäkin asiassa. Eihän siitä mitään tule, jos ei anna itselleen lupaa haaveilla 🙂 Kun vaan muistaa sen, että asiat ovat aika ihanasti juuri nyt.

Loppuloman aikataulun pyrin pitämään joustavana, mutta onhan tässä kaikenlaista kivaa tulossa. Aion ainakin poimia vadelmia, käydä asuntomessuilla ja Yyterin hiekkarannoilla, harjoitella (taas kerran) golfia, pohtia sisustusvalintoja, juhlia valmistujaisia ja häitä. Ennen kaikkea aion kuitenkin rentoutua ja olla vaan. En siis ota paineita myöskään blogin päivittämisestä, joten parhaiten pysytään kuulolla Instagramin puolella!

Teema
Ajatuksia
Keskustelu
Jaa tämä postaus

Saattaisit pitää myös näistä

3 Kommenttia

 • Eveliinalivin

  Mielettömiä kuvia ja hyviä ajatuksia, jälleen. Mä ajattelen niin, että eteenpäin meno on myös tietyllä tavalla elämän tarkoitus. Että läsnäolo vaikka lomalaiturilla on nimenomaan sitä, että ajatus saa lentää haaveisiin – eli tulevaan. En näe sitä, että läsnäolon pitäisi tarkoittaa pysähtyneisyyttä, tiedätkö mitä ajan takaa? 🙂 Isoimpana läsnäolon esteenä itselleni näen jatkuvasti pahenevan somehengailun… Puhelin katkaisee sen haaveilunkin nimittäin.. Jatketaan juttua perjantaina <3 <3

  29/07/2018 00:10 Vastaa
  • Emmi

   Kiitos Eve <3 Ja ymmärrän hyvin, ei missään nimessä tarvitse olla pysähtynyttä! Helposti vaan ajatus aina karkaa tulevaan ja sitten ei ehkä osaa nauttia siitä nykyhetkestä niin paljon kuin voisi. Mutta olen samaa mieltä eteenpäin menemisestä ja haaveilusta, se pitää elämän mielekkäänä 🙂

   Ja somehengaus, argh, sama täällä! Loma olisi ollut hyvä hetki pitää kunnon some-detox, mutta samaan aikaan on vihdoin aikaa kunnolla inspiroitua ja seurata, mitä ympärillä tapahtuu... Hankalia asioita, todellakin jatketaan perjantaina! <3

   30/07/2018 14:17 Vastaa
   • Eveliinalivin

    Siis NIMENOMAAN! Olin jo päättänyt, että lomalla pidän ihan kokonaan tauon kaikesta somesta ja blogista, ja sit kävi JUST noin! Olen aivan vauhkona selaillut sisustusjuttuja, tietty myös somesta, ja muutenkin vaan kerrankin kunnolla syventynyt kaikkien vaikka instastooreihin. Sinänsä ihanaa, mut someahdistus ei sillä kyllä kaikkoa!

    30/07/2018 18:23 Vastaa

  Jätä vastaus

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.